Fellesfag

Fellesfag kan være aktiviteter, praktisk, samtaler i grupper og foredrag. Her finner du timeplan og litt info om de forskjellige fellesfagene.

 

Timeplan

Det er få uker som er like på folkehøgskole og mange uker har spesielle oppsett f.eks. med valgfaguker, turer osv. En vanlig uke ser ut slik som på denne planen her. På lørdager har vi både undervisning og elevkveld som er obligatorisk. Det skjer også alltid noe på kveldene, ukedager og på søndagene, men det er vanligvis frivillig opplegg. Skolerute for høsten kan du se her.

Framtid & håp

Vårt fellesfag heter "Framtid og håp". Her kombinerer vi gode samtaler i grupper med innspill og foredrag. Det er viktig for oss formidle våre verdier, men temaene som tas opp i Framtid og håp angår de fleste, uansett bakgrunn, livssyn og tro. Eksempler på temaer er f.eks. Takknemlighet, Hvem er du og hvilke verdier ønsker du å ha i livet, eller Hvordan kan vi skape gode fellesskap sammen?

Lørdagsundervisning

Hver lørdag er det seminar. Av og til får vi besøk av noen som har noe viktig å lære oss, og andre ganger har vi heldags opplegg hvor alle elevene er med og bidrar. Turneringer, konkurranser, strandrydding og plast i havet foredrag, matredderseminar, kulturforståelse og juleverksted er eksempler på lørdagsseminarer.

Elevkvelder handler om å ha det gøy i det store fellesskapet. Se mer her

Internat

Hver uke har vi internatmøte. Da møter en av de ansatte deg og de du bor med for å prate om tema relatert til det å bo sammen. Noen ganger har vi også litt felles undervisning som en del av internatopplegget. Livsmestring, kommunikasjon og konflikthåndtering er eksempel på tema for internatopplegget.

Morgensamling
& Fellestimen

Dagene starter i amfiet, hvor en lærer, stipendiat eller elever som ønsker deler et ord for dagen. På morgensamlinger deles ofte diverse informasjon som kan være viktig å få med seg. På fredager har vi fellestime, den kan by på alt i fra allsang, ordførerbesøk til life hacks om psykisk helse.